Кафедра електроенергетики
Новини 13.02.2021 р.

Таке дійсно було: 4 старі фотографії, яких ви напевне не побачите в шкільних підручниках

Лекція Ейнштейна про теорію відносності


У 1946 році Альберт Ейнштейн поїхав до Університету Лінкольна в Пенсільванії, щоб викладати в першій школі в Америці, яка присуджувала ступінь коледжу темношкірим студентам.

Викладаючи в університеті, Ейнштейн виступив із потужною промовою, в якій описав расизм як "хворобу білих людей". Як член єврейської громади в Європі 1940-х років, Ейнштейн був знайомий з жахливими результатами расистських настроїв. Тут він читає студентам Лінкольна лекцію про свою теорію відносності.

Заметіль 1966 року



У 1966 році страшна хуртовина прокотилася по Сполучених Штатах Америки та на східній стороні Скелястих гір. Заметіль супроводжувалася рекордно низькими температурами. Ця фотографія демонструє, наскільки глибоким був рівень снігу. Щонайменше 142 людини загинули під час хуртовини, ще 31 – замерзли до смерті. Багато людей також загинуло в пожежах, які почалися, коли вони відчайдушно намагалися обігріти свої будинки. На момент стихання шторму кількість загиблих досягла 201 особи.

Переміщення жорсткого диска об’ємом 5 Мб



Це 1956 рік, а у цій величезній коробці міститься жорсткий диск, об’ємом 5 Мб. У наш час ноутбуки та телефони настільки малі та легкі, що ми можемо взяти їх однією рукою. Однак перші жорсткі диски були набагато важчі і займали набагато більше місця.
На цій фотографії щонайменше 4 чоловіки намагаються маневрувати жорстким диском на вантажівці.

Емпайр-Стейт-Білдінг, 1941 рік


Це може виглядати, як зображення із науково-фантастичного фільму 50-х років, але насправді це хмарочос Емпайр-Стейт-Білдінг на Мангеттені у Нью-Йорку.

До того, як Нью-Йорк став містом хмарочосів, середня висота будівлі була не більше кількох поверхів. Коли Емпайр-Стейт-Білдінг був зведений, він виглядав неймовірно величезним у порівнянні з рештою міста. Не дивно, що люди приїжджали до міста лише для того, щоб побачити величезну знакову пам’ятку.
Інформація узята з сайту

Автор: Admin

ВСТУП 2023: спеціальність 141 - "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка"

Кафедра електроенергетики
Сумського державного університету
ЗАПРОШУЄ ВАС
на навчання

за освітньо-професійною програмою: "Електротехнічні системи електроспоживання"

Детальніше